Użyłam: - jedna średnia cebula - 6 małych ziemniaczków - pół małego pora - 100 g jarmużu - marchewka - pietruszka - pół cytryny - ksylitol łyżka(może być też miód ) - przyprawy(bazylia, oregano, inne zioła) - olej kokosowy - opcjonalnie kabanos/chorizo Najpierw siekam cebulę, pora, czosnek i podsmażam na oleju kokosowym w garnku, w którym będę robiła zupę przez ok. 5 minut. Obieram ziemniaczki oraz kroję je w kostkę i dodaję do reszty, podsmażam również ok. 5 minut. Dodaję sok z cytryny i na chwilę wrzucam całą połówkę, dodaję ksylitol, ewentualnie jeszcze przyprawiam.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ksiazeczkakucharska.blogspot.com/2016/05/jarmuzowka-czyli-zupa-z-jarmuzu.html