Składniki
Składniki:
Na tortille (12 sztuk):
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek masła
- łyżeczka soli
- 3/4 – 1 szklanka wody
Na rybę:
- 6 suszonych papryczek guajillo (ew. inne suszone papryczki chilli)
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki listków kolendry
- łyżeczka kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- łyżka masła
- 1/2 kg filetów z białej ryby (np. halibuta)
Na surówkę:
- 2 szklanki posiekanej czerwonej kapusty
- łyżeczka soli
- 1 świeża papryczka (jalapeno lub serrano)
- 1/4 łyżeczki kminu
- 1/4 szklanki świeżej kolendry
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki soku z cytryny