Tacos z rybą i czerwoną kapustą

Ania
Obiad
13.07.2017 14:16
Tacos z rybą i czerwoną kapustą

Składniki

Składniki:

Na tortille (12 sztuk):

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek masła
  • łyżeczka soli
  • 3/4 – 1 szklanka wody

Na rybę:

  • 6 suszonych papryczek guajillo (ew. inne suszone papryczki chilli)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki listków kolendry
  • łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • łyżka masła
  • 1/2 kg filetów z białej ryby (np. halibuta)

Na surówkę:

  • 2 szklanki posiekanej czerwonej kapusty
  • łyżeczka soli
  • 1 świeża papryczka (jalapeno lub serrano)
  • 1/4 łyżeczki kminu
  • 1/4 szklanki świeżej kolendry
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-tacos-z-ryba/2/