Witamina E Witamina C 15% 10% |Kwas foliowy||31%| |Witamina B1||35%| Witamina B2 Witamina B3 71% 10% |Witamina B6||60%| |Witamina B12| 87% *podane wartości uwzględniają podstawowe straty związane z obróbką kulinarną - 10% dla wszystkich składników, jednak straty niektórych witamin mogą być znacznie wyższe **IG jest jedynie przybliżoną wartością nie uwzględnia obróbki kulinarnej, dojrzałości produktów i wielu innych aspektów -może być on odpowiednio wyższy lub niższy **IG jest jedynie przybliżoną wartością nie uwzględnia obróbki kulinarnej, dojrzałości produktów i wielu innych aspektów -może być on odpowiednio wyższy lub niższy Jeśli wystąpi problem z obróceniem na drugą stronę, to radzę podzielić go na 4 części i każdą z osobna obrócić lub zsunąć omlet na talerzyk i obrócić na drugą stronę razem z nim. SMACZNEGO ! (w tym 6,2 g tłuszczów nasyconych) 51,9 g węglowodanów ogółem 3,0 g błonnika pokarmowego IG** = 62 (średni)Ładunek glikemiczny jednej porcji= 30 (wysoki) % dziennego zalecanego spożycia dla kobiet 19-30 lat Potas |14%| Cynk Wapń 43% 7% |Magnez||28%| |Żelazo||26%| Witamina A 47%