Dla Twojego domu! Składniki: - Ciasto: - 250 g margaryny - 1,5 szkl cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 3 łyżki kakao - 0,5 szkl wody - 4 jajka - 2,5 szkl mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - Masa orzechowa: - 300 g orzechów włoskich - 200 g cukru - 200 g masła - 1 łyżka cukru waniliowego - 5 łyżek wody Ciasto: Margarynę, cukry, kakao i wodę podgrzewać do zagotowania. Masę równomiernie wyłożyć na blaszkę wyłożoną na dnie papierem do pieczenia o wymiarach 23*38 cm. Na końcu do ciasta dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Posiekane orzechy i pozostałe składniki zagotować, przestudzić i wyłożyć masę na zimne ciasto. Krajacz posiada 3 obrotowe ostrza umieszczone na różnych wysokościach pojemnika i antypoślizgową podstawę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40 minut. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać.