Składniki: - 1 kg twaróg półtłusty klinek Łowicz - 200 g miękkiego masła - 1 szkl cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 7 jajek M - 150 ml zimnej kremówki 30% - 1 budyń waniliowy (proszek) - skórka z 1 pomarańczy - 150 g rodzynek - 2 łyżki cukru - woda - 1 łyżka mąki pszennej - Lukier: - sok z pół cytryny - 4-5 łyżek cukru pudru* W zależności od ilości soku z pół cytryny dodajemy mniej lub więcej cukru pudru. Do utartego masła miksując na najwolniejszych obrotach miksera dodawać porcjami twaróg, skórkę pomarańczową i budyń w proszku. Po zmiksowaniu na jednolitą masę dodawać porcjami ubitą kremówkę a następnie pianę z białek. Rodzynki zalać wodą posłodzić 2 łyżkami cukru i odstawić na 3-4 h do napęcznienia. Włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 175 stopni i piec około 60-70 minut. Rodzynki przelać na sitko i odsączyć z nadmiaru płynu. Lukier: Do soku z cytryny dodawać stopniowo cukier puder i ucierać.