Chłodnik chrzanowy

Magda
Zupy
11.07.2017 21:46
Chłodnik chrzanowy

Jeszcze lepiej kiedy nie trzeba ich gotować! POTRZEBUJEMY: 1kg kefiru 100g chrzanu tartego KRAKUS 200ml wody z ogórków konserwowych KRAKUS 6 średnich ogórków konserwowych KRAKUS koperek jajko ugotowane na twardo Ostatnio otrzymana paczka od Krakusa zainspirowała mnie do zrobienia chłodnika (nawet nie jednego!). Najlepiej jeszcze odstawić chłodnik do lodówki na około 30 minut żeby całość nabrała mocy. Dodajemy wodę z ogórków i chrzan (jego ilość uzależnijcie od tego jak ostro lubicie jeść). Ogórki trzemy na tarce, na dużym oczku. W tym czasie można ugotować jajko na twardo. Nigdy jeszcze nie jadłam takiej zupy poza standardowym chłodnikiem litewskim. Na upalne dni najlepsze są zimne obiady.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/07/10/chrzanowy-chlodnik-bez-gotowania/