Piekielnie ostra i piekielnie pyszna… POTRZEBUJEMY mięso mielone wieprzowe 400g mała puszka kukurydzy mała puszka fasoli czerwonej mały pomidor pół papryki cebula ząbek czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sok z połowy limonki garść świeżej kolendry i oregano 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka słodkiej papryki trochę oleju rzepakowego do smażenia sól i pieprz około 5 placków tortilli OPCJONALNIE jogurt naturalny troszkę startego żółtego sera garść świeżej, umytej roszponki tabasco dla większej ostrości Mięso przygotowujemy w misce i doprawiamy solą, pieprzem, cayenne, papryką słodką i wędzoną. Polecam podać z kleksem jogurtu, odrobiną startego sera i garścią świeżej roszponki. Osobno w miseczce mieszamy szklankę wody, koncentrat pomidorowy i sok z limonki. Na dużej patelni, bez żadnych dodatków podgrzewamy z obu stron placki tortilli. Nakładamy konkretną ilość farszu na środek i zawijamy: najpierw dwa boki do środka a następnie całość zwijamy. Jeżeli ktoś ma życzenie, może użyć dodatkowo tabasco, chociażby do jogurtu lub przy gotowaniu farszu. Świeżą paprykę i pomidor (jeżeli chcemy możemy go obrać ze skórki) kroimy w kostkę. Przesmażamy najpierw cebulę, dodajemy do niej następnie czosnek i po chwili mięso.