Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 4 placki z ciecierzycy - link w tekście 1 papryka 12 pomidorów suszonych w oleju 2 duże garści roszponki (lub szpinaku, rukoli) 4 łyżki hummusu - użyłam buraczanego przyprawy - sól, pieprz, tymianek, ostra papryka, słodka papryka (wg uznania) Jeśli zależy Wam na czasie, przygotujcie więcej placków z ciecierzycy, a następnie trzymajcie je w zamrażarce i wyciągajcie kiedy zajdzie potrzeba. Jakiś czas temu umieściłam na blogu przepis na rewelacyjne wrapy z ciecierzycy – link. Ja w ramach eksperymentu posmarowałam placki hummusem buraczanym i przyznaję, że to był strzał w 10 🙂 Jeśli planujesz zabrać wrapy na wynos, zawiń je w folię aluminiową żeby się nie rozpadły. Przygotuj placki z ciecierzycy wg przepisu z linku. Wrapy z ciecierzycy z warzywami 2017-07-06 16:35:29