Mięso pieczone w soli na kanapki

Kasia
Przekąski
06.07.2017 13:59
Mięso pieczone w soli na kanapki

Składniki: - ok 1 kg karczku, - ok 1 kg boczku - sól ok 2 kg(może być kamienna lub morska) - łyżka suszonego majeranku, - łyżka suszonego czosnku - łyżeczka papryki słodkiej mielonej - łyżeczka papryki wędzonej mielonej Przygotowanie: Mięsko wymyłam,osuszyłam. karczek przyprawiłam czosnkiem suszonym i majerankiem,boczek paprykami, w żaroodpornym naczyniu wysypałam ok 1 cm soli na dno,na to ułożyłam mięsko i przysypałam solą ,żeby było całkiem przykryte.lekko skropiłam wierzchnią warstwę soli wodą, wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni (góra-dół) i piekłam 60 minut. po tym czasie wyjęłam i zostawiłam do ostygnięcia,następnie połamałam skorupkę z soli i wyjęłam mięsko,jak wystygło to do lodóweczki,można je od razu jeść ale ja wolę kroić jak już stężeje w lodówce -pychotka -polecam!!!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/07/mieso-pieczone-w-soli-na-kanapki.html