Składniki: kapusta pekińska pół szt, marchew 2 szt, kukurydza konserwowa pół opakowania, sos Tzatziki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę myjemy i drobno siekamy. Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach, nasalamy, odstawiamy na 5 min, następnie odciskamy z soku i łączymy z majonezem, jogurtem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew i odcedzoną kukurydzę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/07/surowka-z-sosem-cacyki.html