mleka 1 szk. wody 2 jajka szczypta soli łyżka oleju NA NADZIENIE: mrożona włoszczyzna krojona w paseczki – 1/2 – 3/4 opakowania 2 kiełbaskinp. Przepis na te naleśniki to kolejny genialny pomysł mojej Oli – koleżanki z pracy, która jest skarbnicą pomysłów na pyszne obiady. Mrożone warzywa to coś co zazwyczaj posiadam w swojej zamrażalce i chociaż co prawda są ratunkiem szczególnie w sezonie zimowym, będą idealnym rozwiązaniem również wtedy, kiedy lodówka świeci pustkami. Średnie olej – 3 łyżki sól pieprz słodka papryka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Z mąki, mleka, wody, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto na naleśniki. Naleśniki doskonale smakują w wersji wegetariańskiej (bez kiełbasy), jednak ze względu na moją mięsożerną drugą połówkę dodatek kiełby do jego naleśników jest obowiązkowy. śląska ketchup – 4-5 łyżek ser żółty – 12 plastrów cebule – 2 szt. 😉 SKŁADNIKI: (na ok. 4 porcje) NA NALEŚNIKI: 2 szkl.