Składniki: - 4 szklanki startych na tarce na drobnych oczkach ziemniaków - 1 1/2 szklanki mleka - 3 łyżki tartej bułki - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 15 g drożdży - łyżeczka cukru - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia - sos paprykowy do podania i łyżką ciepłego mleka. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. źródło: Najlepsze przepisy na placki i placuszki- Encyklopedia gotowania Koszt przygotowania: ok. 10 zł Z czystym sumieniem polecam odwiedzić stronę producenta źródło: Koszt przygotowania: ok. 10 zł Z czystym sumieniem polecam odwiedzić stronę producenta Ziemniaki odciskamy z nadmiaru soku na sitku. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy po łyżce masy. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Najlepsze przepisy na placki i placuszki- Encyklopedia gotowania