Składniki: sos: szpinak 200 g, cebula 1 szt, czosnek 2 duże ząbki, suszone pomidory 10 plastrów, śmietanka 30-36% 200 ml, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: makaron Tagliatelle 400 g, parmezan do posypania, sól, Sposób przygotowania: Szpinak myjemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, śmietankę oraz sól i pieprz do smaku. Jeśli szukacie szybkiego obiadu bezmięsnego, to mam coś dla Was 😊 Pyszny makaron Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, a to wszystko skąpane w sosie śmietanowym... Dodajemy szpinak, mieszamy i smażymy do momentu aż szpinak odparuje całą wodę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju.