Jak to dobrze mieć zimą truskawki w zamrażarce, które przypominają nam słoneczne lato :) 200 ml śmietanki 36% 200 ml mleka cukier z wanilią 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wody około 300 g truskawek mrożonych 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wody 3 łyżeczki cukru mleczna czekolada; Śmietankę gotujemy z mlekiem, cukrem z wanilią i cukrem. Truskawki blendujemy z cukrem, a następnie mieszamy z żelatyna rozpuszczoną w przegotowanej wodzie. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach przegotowanej wody oraz mieszamy z zagotowaną śmietanką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2014/12/panna-cotta-z-truskawkami.html