Ta jest:) 1 op. sera halloumi 1 większe mango (polecam wybrać to premium) 100-150 g świeżego szpinaku garść orzechów laskowych sezam ocet balsamiczny Liście szpinaku myjemy. Przekładamy je na talerzyk, po czym gdy lekko ostygną rolujemy je w garści, by pozbawić je skórki. W międzyczasie na patelnię po prażeniu orzechów przesypujemy sezam i jego również lekko podprażamy. I choć w większości wybieram zwykle te tuczące z majonezem, to obok takich sałatek jak ta dzisiejsza nie potrafię przejść obojętnie. Ser Halloumi kroimy na około 1 cm plastry. Grillujemy do momentu, aż na powierzchni utworzy się charakterystyczny wzorek. Mamy świeży szpinak, grillowany słony ser halloumi, słodkie mango, chrupiące orzechy, a całość okraszona octem balsamicznym. Orzechy prażymy na suchej patelni.