Ja polecam produkt z Kuchnie Świata Z takiej ilości mleczka spokojnie możecie przygotować większą ilość serniczków lub wykorzystać je do innych przepisów – już niedługo na blogu znajdziecie kolejną inspirację z mlekiem kokosowym 🙂 Składniki: 200 g twarogu sernikowego z wiaderka 1 większe jajko 1/3 szklanki mleka kokosowego – polecam duży kartonik z Kuchnie Świata 4 łyżki cukru kokosowego 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do oprószenia serniczka chipsy kokosowe do przyozdobienia (opcjonalnie) – kandyzowana wiśnia i listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski przekładamy cały twaróg sernikowy, wbija całe jajko, dolewamy mleko kokosowe i cukier, dokładnie i energicznie mieszamy składniki do połączenia. Delikatny kokosowy serniczek (z mlekiem kokosowym), to wspaniały pomysł na popołudniową słodycz czy spotkanie z przyjaciółką – wówczas polecam przygotować go z podwójnej porcji (w dwóch naczynkach do zapiekania). Serową masę przekładamy do naczynka do zapiekania (moje naczynko było ciut niższe niż zazwyczaj, więc nie wykorzystałam około 2 łyżek masy). Zostawiamy na około 5 minut w uchylonym wyłączonym piekarniku. Serniczek wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom.