Wegańska Zupa Kalafiorowa

Iwona
Zupy
20.06.2017 17:57
Wegańska Zupa Kalafiorowa

Składniki na 3-4 talerzyki zupy: - 1/2 główki dużego kalafiora - 5 sporych ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę - 1 mała marchewka obrana i pokrojona w kostkę - 1/2 korzenia pietruszki - kawałeczek selera - kawałek pora - około 2 litry wody - 1/2 posiekanego pęczka koperku - 1 łyżka domowego lub sklepowego warzywka/vegety natur itp. - sól do smaku 2. Kiedy warzywa się podgotują, dodajemy kalafior i połowę koperku (lubię jak koperek oddaje cześć swojego smaku innym warzywom już w połowie gotowania) Kiedy warzywa się podgotują, dodajemy kalafior i połowę koperku (lubię jak koperek oddaje cześć swojego smaku innym warzywom już w połowie gotowania) Oczywiście można ja przygotować na wywarze mięsnym lub domowym rosole, ale wtedy nie będzie wegańska ;) Składniki na 3-4 talerzyki zupy: 2.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/06/weganska-zupa-kalafiorowa.html