Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Edyta
Makarony
20.06.2017 17:26
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Składniki makaron spaghetti, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 ml białego, wytrawnego wina, kilkanaście pomidorków koktajlowych, kilkanaście listków bazylii, parmezan lub inny twardy ser do posypania, oliwa z oliwek, świeżo zmielony pieprz, sól. Jak mam już pustki w lodówce i nie mam pomysłu na obiad to przeważnie na talerzu ląduje spaghetti. Gotujemy 2-3 minuty, tak aby pomidorki stały się miękkie, ale się nie rozpadły. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy drobno posiekany czosnek. Do sosu na patelni dodajemy makaron oraz listki bazylii (możemy je podrzeć palcami). Makaron spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, bazylią i oczywiście serem. 🙂 Smakuje znakomicie i idealnie nadaje się na ciepłe dni. 🙂 Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi Danie przekładamy na talerze i posypujemy obficie startym serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/spaghetti-z-pomidorkami-koktajlowymi/