Proste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem

Magdalena
Ciasta
19.06.2017 23:48
Proste ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem

Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowania), a do tego bogaty wybór 🙂 Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 cytryna (średnia) - 1/2 szklanki kandyzowanego ananasa Skworcu - 250 g margaryny (miękkiej) - 3/4 szklanki cukru - 4 jajka - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Skworcu Przygotowanie: Siekamy 1/2 szklanki kandyzowanego ananasa na mniejsze kawałki i odstawiamy. Wsypujemy 1 szklankę mąki pszennej z proszkiem do pieczenia, dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę mąki (1 szklankę), miksujemy na mniejszych obrotach. Dziś zapraszam Was na proste, szybkie w przygotowaniu ciasto cytrynowe z kandyzowanym ananasem. Następnie dodajemy skórkę startą z jednej cytryny i sok z całej cytryny. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka około 45 minut. Do miski przekładamy miękką (!) margarynę – najlepiej pociętą na mniejsze kawałki. Ciasto przekładamy łyżką do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy (u mnie keksówka).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/proste-ciasto-cytrynowe-z-kandyzowanym-ananasem/