Sernik brzoskwiniowy na zimno

Gabriela
Ciasta
20.06.2017 8:25
Sernik brzoskwiniowy na zimno

Robione w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Składniki: 1 opakowanie biszkoptów 5 serków homogenizowanych brzoskwiniowych 2 łyżki dżemu brzoskwiniowego (opcjonalnie) 4 łyżki żelatyny 200 m śmietany 30% 2 galaretki brzoskwiniowe 1 kg brzoskwiń 4 łyżki cukru Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, ostudzić. Galaretki rozpuścić w 900 ml ciepłej wody, gdy będą tężeć wyłożyć na ciasto. Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, przekroić każdą na pół i zasypać dwoma łyżkami cukru, gdy wytworzy się sok zagotować je.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/06/sernik-brzoskwiniowy-z-serkow.html