Żeberka miodowe z duszoną cebulką

Obiad
19.06.2017 18:38
Żeberka miodowe z duszoną cebulką

Składniki: 1,5 kg żeberek (paski) 3 cebule 6 łyżek ciemnego sosu sojowego 5 łyżek miodu (gryczanego) 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego pół łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 łyżka oleju 4 łyżki pikantnego ketchupu sól Cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Sposób wykonania: Żeberka myjemy, kroimy na porcje a następnie wkładamy do dużego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy pieprz, sól, ziele oraz listki laurowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/03/zeberka-miodowe-z-duszona-cebulka.html