Indyk z batatem i sosem czosnkowym

Obiad
18.06.2017 17:00
Indyk z batatem i sosem czosnkowym

Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, 1 porcja Produkty - 1 mały batat, - 1 pierś z indyka, - 1 jogurt naturalny, - 2 ząbki czosnku, - sól, pieprz, gałka muszkatułowa, bazylia, rozmaryn, chili, olej. Bataty są również bogate w składniki mineralne takie jak potas, fosfor, chlor, wapń, magnez, siarkę, sód, jod, żelazo, Co ważne dla osób będących na diecie, warzywa te posiadają niski indeks glikemiczny i niewielką ilość kalorii. Bataty zawierają dużą ilość witaminy C, A, E, K, witamin z grupy B, kwasu foliowego, a także beta-karotenu oraz polifenoli, które stanowią naturalne przeciwutleniacze. Wszystko posyp solą oraz pieprzem i wymieszaj tak, aby produkty obtoczyły się w oleju. Następnie mięso posyp z obu stron bazylią, odrobiną chili i rozmarynem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fitandfastkitchen.blogspot.com/2016/03/indyk-z-batatem-i-sosem-czosnkowym.html