Kanapka z jajem

Śniadania

18.06.2017 17:04

Kanapka z jajem

Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty - 2 jajka, - 2 kromki chleba żytniego, - 1 pomidor, - 1 ogórek konserwowy, - 4 plastry szynki z indyka, - szczypiorek, - sól, pieprz, bazylia, olej. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy jajka sadzone, najlepiej na miękko. W żółtku jajka jest luteina, która ma bardzo korzystny wpływ na nasze oczy. Na kanapce układamy dwa plasterki wędliny i kładziemy na to usmażone jajko. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fitandfastkitchen.blogspot.com/2016/02/kanapka-z-jajem.html