Wszystkim nam bardzo smakuje, dlatego też polecam i Wam:) 1 duża kapusta pekińska* 2-3 łyżki majonezu (ilość zależna od wielkości kapusty)* 3-4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% (ilość zależna od wielkości kapusty)* 4 łyżeczki musztardy francuskiej* 1 płaska łyżka miodu* sok z połowy małej cytryny 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz Kapustę drobno kroimy. Proponuję więc wykorzystać np połowę dużej kapusty pekińskiej, a składniki na sos również zmniejszyć o połowę, wykorzystując dolną granicę widełek (a więc: *1/2 dużej kapusty pekińskiej, 1 łyżka majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka miodu i 2-3 łyżeczki musztardy ziarnistej. Gotowe:) Uwagi: Przepis zakłada użycie dużej kapusty pekińskiej i być może ta ilość dla wielu osób będzie zbyt duża. Od jakiegoś czasu jest to najchętniej wybierana przeze mnie opcja na wykorzystanie kapusty pekińskiej. W przypadku gdyby sosu było Waszym zdaniem za mało, można wówczas dodać trochę więcej majonezu lub śmietany – wg uznania)