Na smaku danie na pewno nic nie straci 😉 Składniki: 4 okrągłe cukinie 3/4 szklanka pęczaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g szpinaku baby 6-8 szt. pomidorów suszonych 125 g sera mozzarella 2 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka masła Wykonanie: Pęczak płukamy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy masło oraz sól i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, aż pęczak wchłonie wodę, a następnie zestawiamy z ognia na około 10 min., aby odpoczął. Szpinak myjemy na sitku i wrzucamy na patelnię do cebuli z czosnkiem. Danie oprócz tego, że wspaniale smakuje to świetnie się też prezentuje, więc możemy go zaserwować gościom, a na pewno się nie powstydzimy. Cukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Okrągłe cukinie mnie zauroczyły bo dzięki nim danie wygląda super, ale gdy nie możemy ich znaleźć w sklepie, możemy zastąpić je podłużnymi.