Pomidorowo-paprykowe a la łazanki z młodej kapusty

Magdalena
Obiad
13.06.2017 15:35
Pomidorowo-paprykowe a la łazanki z młodej kapusty

Używam ich już bardo długo i zdecydowanie Wam je polecam ? Składniki: 1 opakowanie makaronu łazankowego (drobnego) 250 g 1 główka młodej kapusty + sól do gotowania 12 dużych pieczarek około 150 g kiełbasy jałowcowej* 2 małe kiełbasy śląskie* 1 duża czerwona cebula 3 czubate łyżeczki przecieru 2 szczypty czosnku granulowanego Skworcu 3 szczypty soli ziołowej Skworcu czarny mielony pieprz do smaku – u mnie Skworcu 1 i 1/2 łyżki słodkiej papryki Skworcu olej do smażenia opcjonalnie – zielona pietruszka do podania *można użyć dowolnej kiełbasy, choć polecam dodać jałowcową – nadaje ciekawego smaku 😉 Przygotowanie: Kapustę siekamy i przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. W dużym garnku podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę, pokrojone w półplasterki pieczarki i pokrojone w półplasterki lub kostkę kiełbasy. Doprawiamy całość solą ziołową, czosnkiem, słodką papryką i pieprzą (pieprz dodajemy stopniowo, mieszamy i próbujemy). W moim domu uwielbia się dania z młodą kapustą i makaronem. Smak dania zależy przede wszystkim od kiełbasy i dodatku odpowiednich, aromatycznych przypraw. Podajemy – u mnie w towarzystwie zielonej pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/pomidorowo-paprykowe-a-la-lazanki-z-mlodej-kapusty/