Kotlety z cuknii

Aneta
Przekąski
09.06.2017 21:21
Kotlety z cuknii

Kotlety z cukinii / 1 porcja Składniki: - 1 mała cukinia - 4 łyżki mleka - 6 łyżek bułki tartej - sól do smaku - olej rzepakowy - 1 łyżeczka suszonego tymianku Przygotowanie: - Cukinię myjemy. Od czasu do czasu myślę, że jeśli nie mamy pomysłu na kolację, w sezonie gdy króluje cukinia, można przygotować taki przepis. Cukinię panierowałam w mleku i bułce tartej, bo akurat mleko miałam pod ręką. - Panierujemy w mleku, a następnie w bułce tartej. Cukinii w takiej postaci nie jadłam z pewnością kilka lat. - Wersja fit takich kotletów to np. panierka zamiast bułki tartej przygotowana z płatków owsianych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/06/kotlety-z-cukinii.html