Mi się udało 🙂 Ciasto zapakowałam w piękne (już świąteczne) opakowanie cukiernicze, które możecie nabyć w sklepie http://www.opakowaniacukiernicze.pl Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 3/4 szklanki mąki pszennej 100 g mielonych orzechów laskowych Skworcu* 4 jajka M 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu 1/3 szklanki oleju 5 łyżek mleka 2 łyżki naturalnego kakao Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu do dekoracji (propozycja): polewa o smaku krówkowym i chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej (u mnie z Cukieteria) * Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy (jeśli chcemy wyższe ciasto należy użyć mniejszej tortownicy, ja używam 24 cm, więc ciasto nie jest za wysokie). Na koniec do naszej gęstej orzechowej masy dodajemy ubite białka, krótko miksujemy na małych obrotach. Kolejno do masy dodajemy mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, całość najpierw mieszamy, a następnie miksujemy do połączenia. Na wierzch jeszcze nie zastygłej polewy wysypujemy chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej. Następnie dodajemy 100 g mielonych orzechów laskowych, mieszamy, a potem krótko miksujemy. Doskonale sprawdzą się na co dzień, jak i na zbliżające się święta. Dziś zapraszam Was na pyszne orzechowe ciasto z chrupiącymi dodatkami. Spokojnie je przewiozłam do celu w papierowym, solidnym i pięknym opakowaniu cukierniczym, które możecie nabyć tutaj (klik).