Składniki: - 1 główka sałaty - kilka ugotowanych różyczek brokuła - 1 pomidor - 1 duży ogórek kiszony - kozi ser podpuszczkowy solankowy od Kozia Farma Złotna Na jogurtowo-czosnkowy sos: - 6 łyżek koziego jogurtu od Kozia Farma Złotna - 1 ząbek czosnku - sól ziołowa do smaku (u mnie 2 szczypty) - świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Zimny jogurt mieszamy ze startym na drobnych oczkach ząbkiem czosnku i przyprawami. Dodajemy pokrojonego (dowolnie) pomidora, pokrojonego w półplasterki kiszonego ogórka, kilka ugotowanych różyczek brokuła i pokrojony w kostkę kozi ser podpuszczkowy solankowy (ilość wg własnych upodobań). Pyszna, lekka sałatka z brokułami i kozim serem solankowym (w jogurtowo-czosnkowym sosie). Lekka sałatka z brokułami i kozim serem solankowym (w jogurtowo-czosnkowym sosie) Nowa zastawa obiadowa, pysze zapiekane polędwiczki, lekka sałatka z brokułem i kozim serem oraz dwie inne surówki. Dlatego dziś dzielę się z Wami prostym przepisem na jedną z nich. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem (ilość sosu wg własnych upodobań). Wspaniale smaku z daniami mięsnymi i wege. Sałatę rwiemy w rękach i wrzucamy do miski.