Ciasto czekoladowe - pychotka

Krzysztof
Ciasta
16.03.2014 6:33
Ciasto czekoladowe - pychotka

Przepis

45 dag ciemnej gorzkiej czekolady

28 dag masła

6 jajek

6 łyżek miodu

42 dag cukru pudru (ok. 2,5 szklanki)

7 dag wiórków kokosowych

28 dag maki (ok. 1,6 szklanki)

Polewa:

1 gorzka czekolada

3-4 dag masła

Pokruszona czekoladę przełóż do metalowej miski, dodaj masło i stop w kąpieli wodnej. Przestudź, dodaj jajka i miód. Wymieszaj. Cukier puder, wiórki kokosowe i mąkę połącz razem. Dodaj do masy czekoladowej. Masę dokładnie wymieszaj. Średniej wielkości blachę posmaruj masłem, napełnij ciastem i piecz ok. 35 minut w temperaturze 180*C.

Przygotuj polewę: pokruszona czekoladę stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą.