Brownie z batatów (bez glutenu, bez laktozy, bez mąki i cukru)

Anna
Fit
02.06.2017 19:13
Brownie z batatów (bez glutenu, bez laktozy, bez mąki i cukru)

1 większy batat (ok. 340g) 2 jajka 3 łyżki (30g) mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zwykłego lub bezglutenowego) 1 banan 30g gorzkiego kakao Przygotowanie: - Batata w skórce upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości (ok. 40-50 minut). Osobiście nie jestem na żadnej specjalnej diecie, jedynie staram się odżywiać zdrowo, choć czasem pozwalam sobie na małą rozpustę, kierując się zasadą - wszystko, ale z umiarem. Ta mnogość nietypowych przepisów, po części wynika z mojej ciekawości i chęci eksperymentów, po części staram się wstawić na bloga zamówienia, których się ostatnio trochę zebrało. W lodówce od kilku dni leżał batat z myślą o frytkach z piekarnika. Potem mi się ich odechciało, więc trzeba było go jakoś spożytkować i padło na ciasto, które kusiło mnie od jakiegoś czasu. Zblendować na gładką masę razem z bananem, dodać jajka i ponownie zmiksować. Pewnie zauważyliście, że ostatnio na blogu pojawiają się dość różnorodne przepisy. Będzie ono doskonałym deserem także dla osób z nietolerancjami lub dbających o linię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/06/brownie-z-batatow-bez-glutenu-bez.html