Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą

Monika
Obiad
02.06.2017 9:17
Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą

składniki: 2 średnie podwójne piersi z kurczaka ( ok 1 kg ) 350 g świeżego szpinaku 1 łyżka masła klarowanego do smażenia 125 g ricotty sól ziołowa pieprz gałka muszkatołowa olej lub masło do posmarowania naczynia Roladki podałam z kuskusem i surówką z rzodkiewki. Dla odmiany więc proponuje roladki z piekarnika nadziane szpinakiem i ricottą. Na blogu jest wiele przepisów na różniaste roladki ale głównie smażone. Każda pierś rozkroić na dwa płaty mięsa i rozbić cienko tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Piersi kurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu. Po ok 12 minutach pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/05/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-ricotta.html