Masa serowa 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 puszka kajmaku 400 g 200 g śmietany kremówki 30% 1 budyń waniliowy Podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i wszystko wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie dodać do sera wraz z budyniem i zmiksować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i zmiksować. Zostawić do wystygnięcia w piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce. Więcej przepisów na serniki i inne ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA. Do piekarnika na sam spód wstawić blaszkę napełnioną wodą, a wyżej tortownicę z serem.