Schab pod pierzynką

Beata
Obiad
14.01.2016 0:15
Schab pod pierzynką

3 średnie cebule 3 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 200 ml śmietany (dałam 18%) 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz koperek lub natka pietruszki Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą, pieprzem każdy kotlet i obsmażyć na maśle klarowanym z dwóch stron na lekko rumiany kolor. Od czasu do czasu w trakcie pieczenia uciskać widelcem marchewkę, aby była zanurzyć ją w sosie. Mam nadzieję, że starczy mi sił na dalsze pisanie i gotowanie jeszcze przez jakiś czas. Czasami nie mam ochoty już wpisywać przepisu, ale wiem, że muszę, bo właśnie obiecałam komuś ten przepis i ten ktoś czeka. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć cebulę pokrojoną w plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/schab-pod-pierzynka.html