PIECZONE ZIEMNIAKI NADZIEWANE BOCZKIEM

Magdalena
Przekąski
24.05.2017 22:59
PIECZONE ZIEMNIAKI NADZIEWANE BOCZKIEM

Nakłuwamy ich skórkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na co najmniej 60 min., aż będą miękkie, z chrupiącą skórką. Gotowym farszem nadziewamy łupiny ziemniaków, układamy na blaszce do pieczenia i posypujemy żółtym serem startym na tarce o małych oczkach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 min. Wystudzone ziemniaki przecinamy na pół i delikatnie wydrążamy łyżeczką miąższ. Przekładamy do miski, dodajemy mleko i ucieramy na gładką masę, bez grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/05/pieczone-ziemniaki-nadziewane-boczkiem.html