Domowy makaron

Anna
Makarony
24.05.2017 17:11
Domowy makaron

Polecamy przepisy na makarony w których użyjesz makaronu stworzonego w domu Składniki: 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Ciasto formujemy w kulę i zagniatamy przez ok. 10 minut, aż do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Gotuję w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem łyżki oliwy przez kilka minut, aż stanie się odpowiednio miękki. Tak przygotowane ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ją i odstawiamy na ok. 30 minut. Pokrojony makaron zostawiamy na kilka minut żeby ciasto przeschło. Robimy zagłębienie na środku, dodajemy do tego jajka i żółtka, sól i zagniatamy ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/domowy-makaron/