Karp w galarecie

Anna
Obiad
13.12.2016 17:05
Karp w galarecie

Jednak jeżeli jakakolwiek ryba w galarecie ma się pojawić na wigilijnym stole to musi to być koniecznie karp w galarecie. Do tego dodajemy również podpieczoną na patelni cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, sól oraz odrobinę pieprzu czarnego. Karp w galarecie – przepisów na wigilijną rybę jest bardzo dużo. To jedyna w swoim rodzaju potrawa, która jest jedną z najbardziej oczekiwanych na święta. Składniki: 1 karp (najlepszy ok. 1,5 kg) Włoszczyzna 2 cebule Ziele angielskie, liść laurowy 1 cytryna 3 łyżki oliwy lub masła Sól, pieprz Cukier Odstawiamy na min. 30 minut, żeby ryba nabrała smaku. Do tego dodajemy żelatynę zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie rybę delikatnie wyławiamy z garnka a wywar przelewamy przez sitko. Po tym czasie dodajemy dzwonka karpia oraz jeżeli używamy głowę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/karp-w-galarecie/