:-) Składniki: sałata lodowa 3/4 główki, oliwki czarne pół małego słoika, pomidor 2 szt, cebula 1/4 szt, awokado 1 szt, ser Halloumi 250 g, sezam 1 łyżka, dressing: oliwa z oliwek 1/4 szklanki, czosnek 2 ząbki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: sok z cytryny do skropienia sałatki, Sposób przygotowania: Sałatę myjemy, rwiemy na mniejsze kawałki i układamy w misce. Serek przypiekamy z obydwu stron na złoty kolor, następnie kroimy w kostkę i układamy na wierzchu sałaty. Do oliwy z oliwek dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Dodajemy przekrojone na pół oliwki, półplasterki dojrzałego awokado i pokrojoną w piórka cebulkę. Dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego sera to gorąco polecam, ale koniecznie w wersji grillowanej, wtedy jego smak jest naprawdę cudowny. Grilowany ser doskonale się łączy z różnego rodzaju warzywami, także do sałatki możemy użyć swoje własne ulubione składniki.