Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: 4 paczki herbatników (400 g) Masa serowa: 500 g sera białego ¾ kostki margaryny lub 180 g masła ¾ szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao Polewa: 2 łyżki wody ½ szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/3 kostki margaryny Przygotowanie: Masa serowa: Dziś gdy jem to ciasto nie robi ona na mnie takiego dużego wrażenia, ale kiedyś poczęstowałam nim dzieci mojej koleżanki i strasznie im smakowało – więc chyba jego zachwyt jest spowodowany wiekiem:) Na herbatniki wyłożyć jasną masę serową i na niej ułożyć kolejną warstwę herbatników. Masę podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. Na foli aluminiowej ułożyć herbatniki (3 rzędy po 7 herbatników). Pozostawić na 6-8 godzin (całą noc), aby herbatniki zmiękły.