Składniki: (na porcję) - porcja makaronu penne - 3 większe pieczarki - 3 czubate łyżki śmietany 18% - 1/4 żółtej papryki - 4 plastry Szynkę po staremu Duda - duża szczypta suszonej bazylii - sól i pieprz do smaku - 2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku - 1-2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Następnie dodajemy ugotowany makaron (najlepiej z odrobiną wody z makaronu 1-2 łyżki), lekko mieszamy. Paprykę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, szynkę kroimy w paski. Dziś polecam Wam pyszny i szybki w przygotowaniu makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami. Na patelni smażymy przygotowane składniki (około 3 minuty, obserwujemy szynkę nie może się przypalić), lekko mieszając. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie może być rozgotowany).