Gaspachio z pomidorów z arbuzem

Ewelina
Zupy
23.05.2017 22:30
Gaspachio z pomidorów z arbuzem
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 3 duże pomidory (najlepiej malinówki)
  • 450 gram miąższu z arbuza (bez pestek)
  • 1 cebula szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 gram migdałów
  • ser feta
  • sałata rukola
  • oliwa

Przepis

Pomidory w pierwszej kolejności należy sparzyć i obrać ze skórki. Tak przygotowane pomidory kroimy w kostkę, następnie dodajemy do nich arbuza, cebulę, ząbek czosnku oraz 10 gram migdałów.

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #1
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #2
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #3

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy za pomocą blendera i przelewamy na talerz.

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #4
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #5

Do naszego gaspachio dodajemy rukolę, pokrojony w kostkę ser feta .

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #6
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #7
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #8

Całość polewamy małą ilością oliwy. I gotowe. Smacznego

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #9
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #10