Ciasto na pizzę

Sylwia

Obiad

23.05.2017 10:00

Ciasto na pizzę

Składniki: 300 g mąki 20 g drożdży 200 ml wody 1 ½ łyżki oliwy ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicy i wymieszać ją z solą. Ciasto podzielić na 4 części, nakryć ścierkę i pozostawić na 1 godzinę, aby wyrosło. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (nie gorącej), dodać 2 łyżki mąki i odstawić na 15 minut. Mi najbardziej smakuje pizza na cienkim lub średnim cieście, a moim uniwersalnym przepisem i najlepszym jest ten. Pizze piec 15-20 minut w zależności od grubości ciasta. Bez względu na jego grubość proporcje składników się nie różnią.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/ciasto-na-pizze/