Składniki: (na 1 porcję – 6 sztuk pieczarek) 6 większych pieczarek 2 łyżeczki (z górką) musztardy ze smażoną cebulką Octim 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko M 100 ml mleka 7 łyżek mąki pszennej 7 łyżek mąki kukurydzianej olej do smażenia Przygotowanie: Do jednej miseczki wsypujemy 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki kukurydzianej, mieszamy. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście tak je lubię najbardziej). W drugiej misce mieszamy dokładnie 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki kukurydzianej, całe jajko, 100 ml mleka, 2 łyżeczki musztardy i przyprawy. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Podajemy od razu – same posypane poszatkowaną pietruszką ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do innych dań. Pieczarki smażymy na złoto z obu stron (u mnie na średnim ogniu).