Nalewka z pigwy

Małgorzata
Przetwory
19.05.2017 20:14
Nalewka z pigwy

Składniki 2 kg pigwy 1 kg cukru 750 ml wódki 250 ml spirytusu 1. Owoce dokładnie myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Jej woń z pewnością zachęci wszelkie owady do siadania na kieliszkach lub pływania w nich. Następnie dolewamy alkohol, zakręcamy słój i odstawiamy na 4 tygodnie, od czasu do czasu potrząsamy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na 4-5 miesięcy. To idealna pora na zorganizowanie grilla lub pikniku. Nakrywamy gazą i odstawiamy na 3 dni. 5. Na najbliższym grillu będzie smakowała wybornie. Jest wykonany z plastiku co ułatwia transport a szczelna pokrywka chroni zawartość przed rozlaniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/05/19/nalewka-z-pigwy/