Składniki 2 szkl mąki pszennej 1 szkl kefiru 2 łodygi rabarbaru 1/3 szkl oleju 1/3 szkl cukru 1 jajko 3 łyżki zarodków pszennych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Gellwe cukier kryształ gruby do posypania 1. Rabarbar dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. 2. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem, dodajemy cukier i zarodki pszenne. Lekkie, na bazie kefiru idealnie nadają się na słodkie śniadanie dla łasuchów. 3. W drugiej misce miksujemy kefir z jajkiem i olejem. Sodę rozpuszczamy w łyżce wody i wlewamy do miski.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/05/15/muffinki-z-rabarbarem/