Składniki: - biszkopt jasny z 3 jaj - 2 duże paczki herbatników - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego - 0,5-0,6l śmietany kremówki - 2 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru pudru - 2 budynie waniliowe - 1/2 litra mleka - 5 łyżek cukru pudru - 1 torebka galaretki cytrynowej - 1 kostka masła - kawałek czekolady - W 3/4 szklanki mleka rozpuść budynie. - Masło włóż do miski i rozmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. - Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody aby napęczniała następnie rozpuść w mikrofali albo gorącej kąpieli wodnej. Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta i przykryj warstwą herbatników. - Rozprowadź równomiernie po całej powierzchni a wierzch posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Resztę mleka zagotuj i do gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowany rozmieszany budyń. Śmietanę kremówkę przelej do miski dodaj 5 łyżek cukru pudru i zimną żelatynę. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj warstwą herbatników. Miksuj je przez około 2-3 minut tak aby masa stała się bardziej płynna.