Sałata parzona - chłodnik z sałaty

Agnieszka
Zupy
23.06.2016 15:57
Sałata parzona - chłodnik z sałaty

Składniki: - główka sałaty - 2 litry wody - 2 łyżki octu - pół łyżeczki soli - 330 ml śmietana 18% - 2 żółtka - pęczek szczypiorku - pęczek koperku - czubata łyżka smalcu - Wodę zagotować, dodać ocet i sól. Dodać do zupy, ale nie gorącej (aby sałata była trochę chrupiąca). Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Dodać do wody, dobrze ciepłej ale nie do wrzątku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/06/saata-parzona.html

Cukiernia Pychotki

Agnieszka