Składniki: - 100g drożdży - 1 szklanka cukru - 1 op. cukru waniliowego - 4 rozbełtane jajka - 1 szklanka oleju - 3/4 szklanki mleka - 4 szklanki mąki pszennej przesianej - szczypta soli - 1 szklanka mąki - 1/2 szklanki cukru - 1/2 kostki masła - Podane składniki w kolejności tak jak napisałam wsypujemy do dużej miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 3 godziny. - Posypujemy kruszonką ( wystarczy w rękach rozgniatać odrywane kawałki, nie trzeba tarkować) lub układamy brzoskwinie pokrojone na kawałki. Można też zostawić na całą noc w lodówce i rano upiec ciasto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/03/ciasto-drozdzowe-bez-wyrabiania-z.html