Biszkopt z masą serową i kokosem

Anna
Ciasta
12.05.2017 15:09
Biszkopt z masą serową i kokosem

Masa serowa: - 1/2 kg sera białego zmielonego - 5 łyżek cukru pudru - 1/2 l śmietany kremówki - 1 śmietana Śnieżka - 2 galaretki cytrynowe Ser utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru,dodając połowę tężejącej galaretki. Składniki na biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt piec w 180 st.C przez ok 30 min. S.Anastazja w przepisie podała by użyć jasnego dżemu,ale uważam,że ciemniejszy dżem nadał temu ciastu trochę lepszego wyglądu i smaku - użyłam dżemu wiśniowego,porzeczkowy też będzie ok. Śmietanę kremówkę ubić ze Śnieżką,dodać 1 łyżkę cukru pudru, na końcu zaś pozostałą część tężejącej galaretki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/05/biszkopt-z-masa-serowa-i-kokosem.html