Potrzebujemy (na dwie kanapki): 2 grube kromki weki 2 jajka 6 szparagów zielonych 3 plasterki szynki serrano łyżeczka jogurtu Gotowe składniki układamy kolejno: kromka weki, smarujemy grubo sosem, układamy trzy szparagi i na to dajemy jajko. Układamy je na blaszce i pieczemy przez około 10 minut. Szparagi myjemy i łamiemy końcówki, pozbywając się w ten sposób twardych końcówek (nie wyrzucamy! W tym czasie z majonezu, jogurtu i keczupu robimy sos. Kto nie skusi się na taką kanapkę? łyżeczka majonezu łyżeczka keczupu sól i pieprz trochę masła Plasterki szynki kroimy wzdłuż na pół.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/05/09/kanapka-z-zielonymi-szparagami-szynka-serrano-i-jajkiem-sadzonym/